Horseback Field Archery

Seuramme (Equestrian Martial Arts Club ry EMAC) on aloittanut marraskuussa 2017 tiiviin yhteistyön kansainvälisen Horseback Field Archery Associationin kanssa, joka kehittää ratsastusjousiammuntaan ratoja/sääntöjä, joissa yhteisenä tekijänä on niiden aidattomuus. Aitaamaton rata voi sijaita pellolla, ratsastuskentällä, maneesissa tai vaikkapa metsässä. Seuramme toimii Horseback Field Archery Associationin paikallisena vastuuorganisaationa suomessa/skandinaviassa ja julkaisee  kaikkien vapaaseen käyttöön ratojen sääntöjä, järjestäen harjoitusleirejä ja kilpailuja. 

Nämä ns. field archery  “kenttäratsastusjousiammunta” tyyppiset radat vaativat suoriin ja aidattuihin putkimaisiin ratoihin verrattuna huomattavasti enemmän hevosen hallintaa ja muistuttavat näin historiasta tuttua metsästys- ja sodankäyntitapaa. Moni uskookin, että avoimien alueiden radat ovat tulevaisuudessa hyvin tärkeä ja olennainen osa ratsastusjousiammunnan lajivalikoimaa. Field Archery ratoja ovat esimerkiksi Cross Country, Hit&Run, Texas Hunt, Comanche Attack ja Horse Archer’s Duel. 

Esimerkkejä field archery radoista:

(Sääntövalikoima laajenee, seuraa sivua ja tiedotustamme)

TEXAS HUNT COURSE

(copyright: A Company http://www.horsearcher.com/courses.html)

(copyright: A Company http://www.horsearcher.com)

(copyright: A Company http://www.horsearcher.com)

Ks. Bridleless horseback field archery: https://www.youtube.com/watch?v=opgpC7yi-aQ

Ks. Dual Comanche Attack (normaalisti vain yksi kilpailija kerrallaan radalla): https://www.youtube.com/watch?v=Xspxd2ek9EE

Ks. Horseback Field Archery Associationin FB-sivu: https://www.facebook.com/horsebackfieldarchery/

Lisätiedot:

Tero Ulvinen, pj

Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton sekä Yhdysvaltalaisen National Horse Archery Associationin (level I, II) hyväksymä kouluttaja.