Webinaari: vinkit Save the North -areenaradalle 21.1.2022

Tule hakemaan vinkit kauden hitti-radalle ja EMACin kisoissakin käytössä olevalle 20×40-radalle. Minkälainen rata ja säännöt ovat? Kuinka rata kannattaa rakentaa? Minkälaisia kokemuksia radalta on jo saatu? Vastauksia mm. näihin kysymyksiin EMAC ry:n jäsenille suunnatussa webinaarissa perjantai 21.1. klo 17-18.30.

Webinaari pidetään Google meet-alustalla ja mukaan pääset tästä linkistä https://meet.google.com/nke-xqit-qzc

Voit myös tallentaa tapahtuman kalenteriin tästä: https://calendar.google.com/event?action=TEMPLATE…

Hallitus toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan!

Hallituksen päivitys tammikuu 2022

Hallitus on kokoontunut 8.1 ja 15.1 valmistelemaan edellisen vuoden toimintakertomusta ja vuoden 2022 toimintasuunnitelmaa. Kaikki alajaokset ovat toimittaneet omat raportointinsa ja ilolla voimmekin kertoa jo nyt, että aktiivista toimintaa on eri puolilla maata. Vuoden 2021 aikana toiminta on Covidista huolimatta myös laajentunut.

Parhaillaan hallitus ja kirjanpitäjä työstää ja viimeistelee tilinpäätöstä ja kunhan saamme sen aikataulun vahvistettua, ilmoitamme vuosikokouksen ajan. Tulevalle kaudelle on suunnitteilla toiminnan laajennusta, siitä lisää kunhan saamme kutsun ehdotuksineen valmiiksi!

Seuraava seuran yhteinen aktiviteetti on Save the North-webinaari 21.1.2022. Mikäli et vielä ole EMAC ry:n jäsen ja haluat mukaan webinaariin, voit liittyä jäseneksi 2021 hinnalla. Linkki liittymissivuille: http://equestrianmartialarts.fi/liittyminen/ 

Horseback Field Archery

Seuramme (Equestrian Martial Arts Club ry EMAC) on aloittanut marraskuussa 2017 yhteistyön kansainvälisen Horseback Field Archery Associationin kanssa, joka kehittää ratsastusjousiammuntaan ratoja/sääntöjä, joissa yhteisenä tekijänä on niiden aidattomuus. Aitaamaton rata voi sijaita pellolla, ratsastuskentällä, maneesissa tai vaikkapa metsässä. Seuramme toimii Horseback Field Archery Associationin paikallisena vastuuorganisaationa suomessa/skandinaviassa ja julkaisee  kaikkien vapaaseen käyttöön ratojen sääntöjä, järjestäen harjoitusleirejä ja kilpailuja. Materiaalia julkaistaan erillisellä sivulla sekä Facebook-sivuilla.

Nämä ns. field archery  “kenttäratsastusjousiammunta” tyyppiset radat vaativat suoriin ja aidattuihin putkimaisiin ratoihin verrattuna huomattavasti enemmän hevosen hallintaa ja muistuttavat näin historiasta tuttua metsästys- ja sodankäyntitapaa. Moni uskookin, että avoimien alueiden radat ovat tulevaisuudessa hyvin tärkeä ja olennainen osa ratsastusjousiammunnan lajivalikoimaa. Field Archery ratoja ovat esimerkiksi Cross Country, Hit&Run, Comanche Attack ja Horse Archer’s Duel. Vanhat hyviksi havaitut radat, kuten korealainen ja unkarilainen ovat toki toiminnassamme edelleen vahvasti mukana ja niissä seuramme noudattaa  SRJL:n ja International Horseback Archery Alliancen sääntöjä kuten aiemminkin.

Ks. Bridleless horseback field archery: https://www.youtube.com/watch?v=opgpC7yi-aQ

Ks. Dual Comanche Attack (normaalisti vain yksi kilpailija kerrallaan radalla): https://www.youtube.com/watch?v=Xspxd2ek9EE

Ks.  Horseback Field Archery Association FB-sivu: https://www.facebook.com/horsebackfieldarchery/

Artikkelin kirjoittaja ja lisätietojen antaja:

Tero, pj

Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton sekä Yhdysvaltalaisen National Horse Archery Associationin (level I, II) hyväksymä kouluttaja.